Bouwkundig tekenwerk

Bouwkundig tekenwerk

Freelance

3D artist impressions

Uw nieuwbouw woning laten ontwerpen

Gaat u als particulier een nieuwe woning bouwen? Dan is het prettig dat er een woningontwerp voor u, maar vooral ook mét u gemaakt wordt. Het allerbelangrijkst is namelijk dat u tevreden bent over uw woning, en dat u er met veel plezier woont. Het gaat tenslotte om úw leven en wooncomfort. Uw persoonlijke wensen vormen bij Mirjam Wiggers Tekenstudio de basis voor een programma van eisen voor uw nieuwbouw woning.

3D-ontwerp voor uw nieuwbouw woning

Functionaliteit is essentieel. Samen met een mooi ontwerp maakt dit uw woning tot een geslaagd project. Om aan uw programma van eisen te kunnen voldoen wordt eerst de ligging van de ruimtes ontworpen, daarna zijn pas de gevels aan de beurt. Bij mij op kantoor laat ik u graag in 3D zien hoe dat eruit komt te zien. Dankzij een 3D-ontwerp kunt u van iedere kleur en van iedere ruimte exact zien wat het eindresultaat zal zijn. Zo wordt u als opdrachtgever nauw betrokken bij de verschillende stappen in het ontwerpproces én kunt u zelfverzekerd keuzes maken. Als bouwkundig tekenaar houd ik uiteraard rekening met materiaaleigenschappen en constructieve – en installatietechnische mogelijkheden. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Vraagstukken over buitenaf wonen

Daarnaast zijn vraagstukken over bijvoorbeeld bedrijfswoningen, woningsplitsing en woningen met inwoning mij niet vreemd. Door mijn jarenlange ervaring met dit soort projecten én het feit dat ik zelf in het buitengebied woon en werk, kan ik u adviseren over de mogelijkheden met betrekking tot deze woonsituaties.

Begeleider voor uw nieuwbouw project

Bent u tevreden met mijn ontwerp? Voordat de bouw van uw nieuwbouw woning start, komt er van alles op uw pad. Denk aan

 • het benaderen van externe adviseurs voor het ondersteunen van bijvoorbeeld Rood voor Rood, Schuur voor Schuur, VAB of KGO;
 • het aansturen van de externe partijen (constructeur, energieberekening et cetera);
 • de contacten met de gemeente;
 • het aanvragen van de noodzakelijk vergunning(en) (omgevingsvergunning);
 • het project aanbestedingsgereed maken, zodat al uw keuzes worden vastgelegd;
 • offertes aanvragen en de juiste aannemer selecteren;
 • werktekeningen maken ten behoeve van de uitvoering.

Veel van deze zaken zijn misschien voor u onbekend. Ik verzorg graag het gehele traject of een deel ervan, zodat u zich kunt richten op andere zaken. Voorafgaand aan de bouw behartig ik uw belangen. Met een prachtige woning als resultaat.

Nieuwbouw ontwerpen voor zakelijke klanten

Ook zakelijke klanten zijn voor nieuwbouw bij Mirjam Wiggers Tekenstudio aan het juiste adres. Ik weet als geen ander dat het gebruik van het bouwwerk voor honderd procent moet aansluiten bij uw bedrijfsvoering. Ik kijk daarom kritisch met u mee naar regelgeving en toekomstige mogelijkheden en onmogelijkheden binnen het bestemmingsplan. Niet uw huidige situatie, maar uw toekomstige, wenselijke situatie is daarbij het uitgangspunt. De toekomst van uw bedrijf staat op de eerste plaats.

Eens kennismaken?

Denkt u erover om mij in te schakelen? Bel of mail mij gerust voor een kennismaking. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend.

Uw huis verbouwen

U woont op een mooie plek, in een fijn huis en heeft het prima naar uw zin. Toch zijn er wel wat dingen die u aan uw huis zou willen veranderen. Een uitbouw bijvoorbeeld, een riante woonkeuken, een overdekt terras of een dakkapel – zodat er eindelijk ruimte is voor die extra slaapkamer. Een verbouwing kan deze wensen vervullen. Als creatief bouwkundige laat Mirjam Wiggers Tekenstudio u graag kennismaken met uw mogelijkheden.

Een ontwerp voor uw verbouwing

Heeft u verbouwplannen? Graag kijk ik samen met u wat het beste aansluit bij uw wensen en woonsituatie. De meest voor de hand liggende oplossing hoeft daarbij niet de beste oplossing te zijn. Ik ga door tot ik een oplossing heb gevonden waarin al uw wensen samenkomen. Een ontwerp voor uw verbouwing waardoor u verrast wordt, en waar u wellicht zelf helemaal niet aan gedacht had. Dát is de kracht van Mirjam Wiggers Tekenstudio.

Begeleiding voorafgaand aan uw verbouwing

Voorafgaand aan een verbouwing – groot of klein – komt er van alles op uw pad. Zo moeten de juiste vergunningen aangevraagd worden en moet er een aannemer gekozen worden. Ook is er een bestemmingsplan waar u rekening mee moet houden. Zijn dit zaken waar u het al benauwd van krijgt als u eraan denkt? Geen probleem, ik begeleid uw verbouwing desgewenst tot in de puntjes. Ik ken mijn weg in gemeenteland, weet hoe ik een aanbesteding moet uitschrijven en kan u in contact brengen met betrouwbare, nette aannemers. Zo gaat u met een gerust hart de verbouwing in.

Eens kennismaken?

Wilt u weten wat er mogelijk is met uw woning? Bel of mail mij gerust voor een kennismaking. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend.

Freelance bouwkundig tekenaar

Onder de naam Mirjam Wiggers Tekenstudio ben ik niet alleen werkzaam voor nieuwbouw en verbouw, maar ook als ervaren freelance bouwkundig tekenaar. Ik ga graag voor u aan de slag met 3D-visualisaties, bestektekeningen, werktekeningen en detailtekeningen – in 2D en 3D. Daarnaast kunt u mij inschakelen voor de volgende werkzaamheden:

 • Het digitaliseren van oude archieftekeningen;
 • Het uitwerken van technische omschrijvingen;
 • Het ontwerpen van presentatie- en verkooptekeningen;
 • Het uitwerken van afwerk- en materiaalstaten;
 • 3D artist impressions.

De voordelen van een freelance bouwkundig tekenaar

Werken met een freelance bouwkundig tekenaar heeft grote voordelen. U vermijdt het risico van het aannemen van een vaste werknemer én kunt flexibel en snel reageren op veranderende werkdruk.

Mirjam Wiggers: ook voor bouwkundig advies

Naast het tekenwerk ondersteun ik u ook graag met andere werkzaamheden. Het aansturen van constructeurs en externe adviseurs bijvoorbeeld. Verder zijn voor het realiseren van een bouwproject natuurlijk uiteenlopende vergunningen nodig. Als ervaren bouwkundig adviseur heb ik goede contacten met alle gemeenten in de regio. Ik ken niet alleen de weg in gemeenteland, maar spreek ook de juiste taal. Het aanvragen van vergunningen, het toetsen van het bouwbesluit en het toetsen van het bestemmingsplan kunt u dan ook aan mij overlaten.

Op zoek naar een freelance bouwkundig tekenaar?

Bent u voor uw architectenbureau, woningbouwvereniging of organisatie op zoek naar een ervaren freelance bouwkundig tekenaar? Bel of mail gerust voor een kennismaking.

3D artist impressions

Een artist impression is een ijzersterk presentatiemiddel. Wilt u voor een opdrachtgever een 3D artist impression laten maken, bijvoorbeeld voor het exterieur, het interieur of de tuin? Mirjam Wiggers Tekenstudio kan vanuit een schets een 3D artist impression opzetten, en deze in de loop van het proces steeds verder verfijnen. De 3D-impressie wordt zo een realistische visualisatie. Alle artist impressions worden in een hoge resolutie aangeleverd.

3D-impressie exterieur

Een 3D artist impression is een bijna fotografische weergave van een gebouw en geeft dan ook een zeer gedetailleerd beeld van de mogelijkheden. Mirjam Wiggers Tekenstudio ondersteunt regelmatig architecten en makelaars in het maken van 3D-impressies die worden ingezet bij verkoop van nieuwbouw of bij prijsvragen.

3D-impressie interieur

Voor interieur is een 3D artist impression een veelgebruikte toepassing. Het is namelijk een ideale manier om alle verschillende mogelijkheden, kleuren en materialen te laten zien. In de impressie kan gemakkelijk gevarieerd worden met meubelopstelling en kleur- en lichtgebruik. En ook bij het ontwerpen van specifieke onderdelen in een woning – denk aan een open haard, keuken, trap of maatwerkmeubel – is een artist impressions bruikbaar.

3D-impressie tuin

Hoveniers en tuinontwerpers hebben zeker baat bij een 3D artist impression. Vanuit een schetsontwerp kan een uniek 3D tuinontwerp gemaakt worden, waarmee u uw opdrachtgever zijn tuin kan laten beleven nog voordat deze gerealiseerd is. Een 3D tuinontwerp is zodoende een unieke manier om uw opdrachtgever te laten ervaren of hij zich ’thuis’ voelt in zijn toekomstige tuin.

Eens kennismaken?

Denkt u erover om mij in te schakelen? Bel of mail mij gerust voor een kennismaking.