Over ons

Open, nuchter, eerlijk, praktisch en persoonlijk. Dat zijn de vijf woorden die mij het beste kenmerken. Ik ben Mirjam Wiggers, sinds 2012 eigenaresse en creatief bouwkundige bij Mirjam Wiggers tekenstudio.

Met plezier wonen

“Het is precies geworden zoals wij in gedachten hadden”, is een zin die ik het allerliefste hoor. Ik vind het belangrijk dat u tevreden bent over uw woning, en dat u er met veel plezier woont. Ik begin daarom altijd met het leggen van een goede basis. Hele praktische dingen werk ik tot in detail uit. Wanneer zit u liever in de zon, ’s ochtends aan de eettafel of ’s avonds in de tuin? Heeft u vaak visite over de vloer en zo ja, zit u dan aan de eettafel of in de woonkamer? Houdt u van koken? Heeft u (jonge) kinderen? Heeft u huisdieren? En waar wilt u wassen en drogen? Deze dingen lijken misschien niet heel belangrijk… Maar niets is minder waar. Functionaliteit is essentieel en maakt samen met een mooi ontwerp uw woning tot een geslaagd project.

Een huis dat als thuis aanvoelt

Om aan uw programma van eisen te kunnen voldoen, werk ik van binnen naar buiten. Ik start met de ligging van de ruimtes, om vervolgens de gevels te ontwerpen. Zo krijgt u een speelse woning die aan al uw woonwensen voldoet en die - nog veel belangrijker! - als thuis aanvoelt. Bij mij op kantoor laat ik u live in 3D zien hoe dat eruit komt te zien. Van iedere kleur en ruimte kunt u precies zien wat het eindresultaat zal zijn. Zo kunt u, samen met mij, zelfverzekerd keuzes maken, waarbij er vroegtijdig rekening wordt gehouden met materiaaleigenschappen en constructieve - en installatietechnische mogelijkheden. Belangrijk, want ik wil zeker weten dat u met een gerust hart de bouwfase in gaat en denkt: “Ik heb er het volste vertrouwen in dat het prachtig wordt!”

Werken en wonen in het buitengebied

Mijn tweede passie ligt in het bedienen van de zakelijke klant. Het gebruik van het bouwwerk moet voor honderd procent aansluiten bij uw bedrijfsvoering. Ik kijk kritisch met u mee naar regelgeving en toekomstige mogelijkheden en onmogelijkheden binnen het bestemmingsplan. Niet uw huidige situatie, maar uw toekomstige, wenselijke situatie is mijn uitgangspunt. Ik kan u daarom ook in contact brengen met de juiste externe bureaus, bijvoorbeeld voor de procedures rondom het bestemmingsplan. De toekomst van uw bedrijf staat zo altijd op de eerste plaats. Daarnaast zijn vraagstukken over bijvoorbeeld bedrijfswoningen, woningsplitsing en woningen met inwoning mij niet vreemd. Door mijn jarenlange ervaring met dit soort projecten én het feit dat ik zelf in het buitengebied woon en werk, kan ik u adviseren over de mogelijkheden met betrekking tot deze woonsituaties.

Een vrijblijvende kennismaking

Heeft u plannen om te verbouwen of om nieuw te gaan bouwen? En denkt u erover om mij in te schakelen? Bel of mail mij gerust voor een kennismaking. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend.